Lovene om nettspill

Home / Lovene om nettspill - September 11, 2018 , by admin

Mange nordmenn interesserer seg for nettspill i dag. Men de fleste unngår det, fordi de er usikre på om det i det hele tatt er tillatt å spille nettspill i Norge. Mange vet at det er utenlandske som opererer disse nettspillene. Her vil vi gi god oversikt over lover som gjelder angående nettspill.

Utenlandske nettsider

Nå er det slik at utenlandske spillselskaper ikke har lov til å markedsføre seg i Norge, men det hindrer norske spillere til å spille der. Det er fullt lovlig. Grunnen for det er at som oftest, så er disse utenlandske spillselskapene under en EU spilllisens, som gjør det mulig for norske spillere å spille.

Hvorfor er det slik at de fleste nordmenn foretrekker å spille på de utenlandske nettsidene? Det er rett og slett fordi det er bedre odds. Mange har klaget på at oddsene i Norge ikke er så gode. Sjansen til å vinne noe er lav. Mens de utenlandske nettsidene har høye odds, gode bonuser, bedre kundestøtte og meninger fra ulike personer. Det er for eksempel ikke uvanlig å se at flere nettsider har gjort norsk tilgjengelig på sidene. Dette er noe som får nordmenn til å føle seg mer “hjemme” og pålitelig. Slike nettsider er populære, flere og flere registrerer seg og sprer nyhetene.

Norsk kredittkort

Norske myndigheter har gjort alt de kan for å hindre at nordmenn spiller med pengene ved bruk av et kredittkort i utlandet. Det kan for eksempel hende at kortet blir avvist hvis du kjøper noe i utlandet. Grunnen til det er at det blir solgt spille muligheter eller andre relaterte forhold til det der. Og da vil kortet reagere på det. Det er en kode som slår ut “7995” som er felles betegnelse på at gambling eksisterer her, noe som av og til ikke stemmer. Norske myndigheter har gjort det slik, for å gjøre online gambling mindre tilgjengelig for spillere.

Noen spilleselskaper har likevel gjort det mulig å bruke kredittkort, men da med begrenset sum pr dag. En vil heller ikke ha muligheten til å innføre gevinst på kredittkortet.

E-wallets

E-wallets står for elektroniske lommebøker. Det finnes ulike e-wallets som en kan bruke og sette inn penger. Det er som regel dette spillerne bruker, for å legge inn/ta ut penger. Hvorfor dette er anbefalt er fordi det er:

  • Tryggere
  • Lavere avgifter
  • Beskyttet under ulike lover

En spiller vil bruke e-wallet, til å kunne ta imot potensielle store gevinster. Og det er mange spillselskaper som benytter seg av e-wallets.

Den populær e-wallet som blir brukt, er Entropay. Det er veldig enkelt og lett å navigere seg rundt der og med en gang.

Betale skatt?

I Norge så må du begynne å skatte, ved en gevinst på 10 000 kr eller mer ved gambling. Det er mange som tror de slipper unna ved å ikke nevne det for staten, men det fører bare til ulemper og større tap av gevinsten. Vi oppfordrer selvfølgelig til å følge loven, og betale den andelen de krever.

Å oppgi gevinsten og betale skatt er lurt. Da unngår du misforståelser og uhyggelige overraskelser som eventuelt skulle komme. Mange nordmenn har unnlatt å gjøre det, og har blitt straffet hardt på grunn av det, noe som er leit. Det er ikke så mye en kan gjøre med det. Å spille nettspill i Norge, gjør at du slipper å betale skatt derimot.