Spilleproblemer og avhengighet

Home / Spilleproblemer og avhengighet - August 29, 2018 , by admin

Dette er noe som kan ramme alle som begynner med nettspill som nettcasino. I starten kan det virke kjekt, ufarlig og hyggelig. Spillerne legger inn penger og spiller i håp om å doble summen. Spenningen er høyt oppe og den virtuelle spillemaskinen ruller. Så kommer gladmeldingen om at spilleren har vunnet X antall penger. Det er på dette punktet at de fleste spillerne mister kontrollen og får problemer. Hva er grunnen til det? Det kan jo være mange andre grunner til det, men den grunnleggende delen er at spillerne får smake litt av griskhet. De innser at det er lettjente penger, og jo mer de legger inn, desto høyere sum kan de få tilbake. Det er akkurat det disse selskapene vet. Det er ikke rart at spillerne blir introdusert til ulike bonussystemer for eksempel.

Problemene

Problemet oppstår når en spiller først prøver å gjenopprette summen som han/hun tidligere la inn og tapte. Da begynner de som regel å bruke penger som de har. De vinner, men begjæret ligger der, og de ser potensialet til å vinne enda mer. Det kan for eksempel være at de spiller for 1000,- kr, og at de vinner 10 000,- kr. Så tilbyr nettsiden muligheten til å vinne enda mer, men oddsen blir lavere, og de går for det og taper. De har nå blitt introdusert til større summer, og sånt fortsetter det. Plutselig innser de hvor mye penger de faktisk har brukt og noen klarer å avslutte her.

Det største og mest alvorlige problemet er når spillerne går over til å bruke penger som de ikke har som kreditt for eksempel. De blir oppslukt av tanken av å vinne og det blir normalt å tape 2000,- kroner her og der. De selger gjerne matrielle eiendeler for å spille og prøve å tjene seg opp. De ber kanskje familie og venner om penger, slik at det ikke bare går ut over dem selv, men også andre.

Den negative utviklingen

Det er i dette stadiet, at spillerne utvikler problemene. De blir avhengig av det, de mister kontrollen. Selv når spillerne vet at det er negative konsekvenser knyttet til det, så vil de fortsette. Det finnes ulike grunner til hvorfor de fortsetter med det.

  • Kjedsomhet/Ensomhet
  • Flykte følelser/problemer
  • Håp om å ordne pengeproblemer
  • Adrenalin-kicket

Dette er bare noe av mange grunner til at folk blir avhengig. Mye av punktene som er nevnt, blir vanligvis bekjempet ved andre daglidagse aktiviteter, noe som betyr at det heldigvis er mulig å forandre seg.

Stopp før det blir verre!

Dersom du mistenker noen som kunne ha et slikt problem, så er det viktig å få dem til å slutte å spille. Det er slik at de fleste som har dette problemet, ikke er i stand til å identifisere det selv. Da vil du kunne hjelpe personen til å få slutt på den negative utviklingen, som bare blir verre og verre. Det kan gå så langt til at det kan føre til selvmord.

De unge sliter spesielt og er mest sårbar til en slik utvikling. Det er veldig lett å bli revet med som ung og visualisere seg store gevinster som en kan bruke til hva som helst. Reklame fra disse nettsidene har nok en stor rolle til å lokke unge til å begynne å spille. De vet hvordan de skal gjøre det og hva de skal putte inn der. Heldigvis er de også begrenset med tanke på alderen, noe som beskytter.